Tegel los

Tegel los? Tegel klinkt hol? Heeft u tegels welke los en hol zijn?
Er is niets vervelender dan dat als u een mooie stenen vloer heeft en er ligt een tegel los en of deze klinkt hol. Als u merkt dat er een tegel los zit en u gaat de vloer controleren op meerdere losse tegels, zult u er achter komen dat er vaak meerdere los zullen zijn. Zodra u tegels heeft die los zitten en of hol klinken, heeft u een grotere kans dat tegels welke los zijn, scheuren, stukjes afbreken, in zijn totaal breekt of dat de voegen los komen. In veel gevallen is dat als er een tegel los zit de aangrenzende tegel ook los gaat zitten.

Tegels welke los of hol zijn, zijn vatbaarder voor eerder genoemde schades. Het risico is dat er geen losse tegels meer zijn om deze te vervangen.

Het vervangen van tegels die onthecht zijn, kan het gevaar met zich mee brengen dat bestaande tegels tijdens het vervangen hiervan ook beschadigd kunnen raken.
Het vervangen van bestaande tegels geeft veel overlast, hak en breekwerk, lawaai, stof, gevaar op lekkage vloerverwarming en dergelijke.

Over een vloer lopen waar tegels van hol klinken kan als zeer vervelend worden ervaren. Waarom een tegel op verschillende plekken onthecht is kan net als bij losse tegels meerdere oorzaken hebben.

Enkele oorzaken van tegels die los of hol zijn;

*tegels zijn niet volledig verlijmd;
*er is niet de juiste verhouding zand cement gebruikt;
*er is onvoldoende hechting met de ondervloer;
*tegels hebben teveel vocht ontrokken uit lijm of specie;
*de ondervloer werkt.

Uw losse en holle tegels kunnen door Everpolish vakkundig gerepareerd worden zonder hak en breekwerk.

De oplossing? Tegelinjectie

Tegel los

 

 

 

 

 

 

 

Dit procedé heeft Everpolish een kleine 10 jaar geleden zelf bedacht, ontwikkeld en in samenspraak met onze fabrikant verfijnd tot het gewenste eindresultaat.

Door middel van gaatjes te boren in de bestaande voeg, injecteren wij met druk de injecteervloeistof onder de tegel welke los is. Onze Tegelinjectie vloeistof hecht met de ondergrond en de tegel waardoor deze weer vast komt te liggen. De Tegelinjectie vloeistof is op bijna alle ondergrondtypes toepasbaar zoals, hout, lijm, egaline geschuurd of niet, anhydriet, beton, cementdekvloer en dergelijke.